Voor een ieder die ons nog niet kent ...


Jan Steutel is een tikje ongewoon, runt zijn garagebedrijf, last, onderhoudt, restaureert, koopt en verkoopt al ruim 25 jaar (italiaanse) klassieke automobielen.

Zijn liefde voor auto's begon echt toen hij rond zijn 13e van zijn vader zijn eerste auto cadeau kreeg. Een oude Fiat Topolino, uiteraard met een 'beetje' werk!
Op zijn 18e, na het behalen van zijn rijbewijs, bestuurde hij met gepaste trots zijn Giulietta Spider, zijn eerste totale restauratie. Zijn passie voor Italiaanse klassiekers en voorliefde voor techniek maakten van zijn hobby zijn beroep.

Voordat hij zijn eigen bedrijf begon hebben verschillende Alfa Romeo dealers gepoogd Jan tot een keurig monteur te maken. Alfa Romeo Nederland, maar in het bijzonder Fred's rollentestbank deden hem zelfs zijn geliefde Achterhoek verlaten om in het Westen nog wat wijzer te worden.

Maar de roep naar vrijheid en zelfstandigheid werd te sterk en in 1981 maakte Jan's Giulia Spider extra kilometers, op zoek naar een geschikte locatie.

Hij vondt het in 1982, een karakteristiek 20'er jaren garagepand, leeg en verlaten. De perfecte locatie! Waar? Almkerk, in het "Land van Heusden en Altena", 2 km van de A27. Makkelijk te vinden, centraal gelegen en met veel uitstraling!

In het begin werd naast het mechanische werk vooral veel geplaatwerkt aan menig Giulia GT en Super. Tientallen gingen er door Jan's handen, maar het plaatwerk werd schaars en duur. Hij zocht intensief naar een oplossing en in 1983 sukkelde een geleende Mercedes bus naar ItaliŽ, op zoek naar gebruikt plaatwerk. Wie wist dat we dat daarna maandelijks gingen doen? De complete auto's volgden later, het werden er honderden.

Na ItaliŽ volgde de rest van de wereld. Altijd op zoek naar de mooiste Italiaanse klassiekers zoals Ferrari, Lamborghini, Lancia en Maserati. Ook vooroorlogse auto's hebben een speciale plaats in Jan's hart, Delahaye, Delage en Talbot-Lago maar altijd met een speciale voorliefde voor Alfa-Romeo. Maar ben niet verbaasd als er een verdwaalde Amerikaanse of Engelse klassieke auto of motorfiets in de showroom staat, want Jan bewondert schoonheid; mechanisch, technisch of gewoonweg de sculptuur zelf …

Het bedrijf groeide gestaag, maar bleef klein, heel bewust. Met lage overheadkosten zijn we heel flexibel gebleven en is er ruimte voor Jan's grootste passie; werken aan schitterende klassiekers!

Het hele jaar door wordt er druk gewerkt aan wat er zoal wordt binnengedragen; reparaties, optimalisaties, restauraties en worden er talloze motortjes gebouwd. Onze showroom is altijd gevuld met de meest uiteenlopende juweeltjes. De meeste rijklaar, op kenteken en kerngezond!
En oh ja, die rollentestbank; die hebben we inmiddels zelf …

Welkom!


 
Start: http://www.steutel.nl/
 
Voorraad
Accessoires
Introductie
Aankooptips
Onderhoud
Route
Transport
Evenementen
Projecten
Shop Talk
Film
Contact
Provincialeweg Zuid 13
4286 LJ Almkerk
Nederland
Tel 0183 401066
Gsm 0653 150508

English